Diana Kalcheva Beauty and Aesthetic Center

Основна цел на обучението по професия “Фризьор” е формирането на професионални знания, умения и професионално-личностни качества, гарантиращи качествено упражняване на професията и успешна реализация след обучението. Курсът дава отлична основа за старт в професията на всеки бъдещ фризьор. След курса, завършилите успешно могат да практикуват професията във всички салони в страната и Европа.Курсът по Фризьорство включва всички компоненти от обучението по фризьорство и въвежда кандидатите в същността на професията. Обучението е теоретико-практическо, с акцент върху практическата подготовка.Целта на курса е да подготви кандидатите за самостоятелна работа в салон за красота, а издаваният документ дава право на завършилите да практикуват професията на територията на страната и Европейския съюз.Професионалният курс по Фризьорство е подходящ за начинаещи, както и за действащи фризьори, които искат да актуализират или опреснят знанията си.
Курсът е подходящ и за работещи, учащи или за хора с голяма заетост в ежедневието си. Това е така, защото обучението се провежда в график, съобразен със свободното време на курсиста!

Ако желаете да бъдете фризьор, вие трябва: да умеете да работите добре с ръцете си; да бъдете артистичен(артистична) и творчески настроен(а); да се наслаждавате на работата с хора от всякакви възрастови групи и обкръжение; да умеете да посрещате и отпускате клиентите;да сте в крак с модата; да сте подготвен(а) да научавате нови техники и методи; да сте наясно със здравните и безопасни стандарти; да имате физическа издръжливост и да умеете да стоите на крака в продължение на дълги периоди от време и работни часове.

Квалифицираните фризьори или стилисти мият, подстригват, боядисват, къдрят, оформят и изсушават коси, използвайки редица продукти и техники. Те трябва да са наясно със здравните и безопасни стандарти, и да разбират ефекта от химикалите и продуктите, които употребяват. Някои фризьори специализират в традиционно мъжко бръснарство или в различни техники, като пресоване, вплитане, сплитане и удължаване на коса. Стажантите започват чрез извършването на основни задачи, като:посрещане на клиенти; измиване на коса; подготовка на кърпи и приспособления; почистване и подреждане на салона.

Курсовете се провевеждат в няколко нива, както е законово уредено от Министерство на образованието и науката, от квалифициран Майстор-Фризьор с дългогодишен опит в сферета, който е обучил много практикуващи, вече фризьори, с добре положена основа и квалификация.

-Първа квалификационна степен - След завършване на обучение по модул от професия/част от професия/ Фризьор, ние издаваме Държавно Удостоверение за професионална квалификация, официално признато от Министерството на образованието и науката. С този документ имате право да работите като професионалист – спрямо обучението, което сте преминали във всички фризьорски, салони за красота  и др., както в България, така и в страните от Европейския съюз.

Втора квалификационна степен - След завършване на обучение за втора квалификационна степен Фризьор издаваме Държавно Свидетелство за професионална квалификация, официално признато от Министерството на образованието и науката. С този документ имате право да работите като професионалист – фризьор във всички фризьорски, салони за красота  и др., както в България, така и в страните от Европейския съюз.

Трета квалификационна степен - След завършване на обучение за цяла професия Фризьор издаваме Държавно Свидетелство за професионална квалификация, официално признато от Министерството на образованието и науката. С този документ имате право да работите като професионалист – фризьор във всички фризьорски, салони за красота  и др., както в България, така и в страните от Европейския съюз.

Държавно Свидетелство за професионално обучение, Ви дава правото да практикувате, както и да започнете самостоятелен бизнес като ФРИЗЬОР на свободна практика.

 Ние от  Beauty & Aesthetic Center Diana Kalcheva смятаме, че когато един бъдещ фризьор се постарае да изучи из основи професията и извърви стълбичката на знанието в тази сфера, полага един бъдеш успех! А ние знаем как да поднесем правилно тази информираност у всеки бъдещ творец, с добра практика!

ЗАБЕЛЕЖКИ:

  • Курсовете се провеждат индивидуално или в малки групи в Обучителния център.
  • Практикува се върху реални модели и учебни глави.Ние също съдействаме при набирането на модели.
  • Необходимо е предварително записване.
  • Има възможност таксата за курса да се заплати на две или три  вноски.
  • Потенциална възможност за работа в салоните за красота.
  • Обучението се провежда с много нагледни материали, актуална информация, следят се новите тенденции в сферата и много и разнообразна практика върху реални модели, за да можете да придобиете реална представа над професията.
  • Минимална възрастова граница – 16 години. Максимална – НЯМА.
+359 899 276 661 [email protected] fb.me/DianaStyleSA
Copyright © 2020 Диана Калчева. Всички права запазени.